Hovedseksjon

FRIGO

Frigos logo. Illustrasjon med stav, åre og bål.

Aktiv - Trygg - Glad

FRIGO ble startet i 1995 og forkortelsen betyr Friluftssentret i Gamle Oslo. Det er et kommunalt drevet friluftssenter og er underlagt Bydel Gamle Oslo (BGO), Oslo kommune. Hovedsaklig er det sport og friluftsaktiviteter for barn og ungdom som er i fokus.

Hva gjør vi på FRIGO?

Gratis - 

Alt FRIGO gjør er gratis for brukerne, Skolene betaler ingenting, egenandelen på grupper og ferieturer er 0,- Det koster ingenting å låne fra lageret. 

Lageret -

Dette er hjertet til FRIGO, det er her all aktivitet springer ut ifra. I tillegg til at alle barn og ungdom kan låne utstyr gratis benytter vi utstyret til våre daglige turer. Det at FRIGO kan stille med ski og skisko til en hel skoleklasse gjør skidager mer tilgjengelig. Artikler som kan lånes er bla ski, snøbrett, soveposer m.m. Dette er et tilbud til barn og unge som bor i Bydel Gamle Oslo, skoler og frivillige organisasjoner i oslo kommune.

Ferieturer - 

Frigo arrangerer ferieturer for barn og ungdom i høstferie, vinterferie og sommerferie. Vi benytter oss ofte av Husbergøya som ligger rett sør for Langøyene hvor vi disponerer tre hytter. Dette er et lite stykke skjærgårdsidyll kun få minutter fra Oslo sentrum. I vinterferien reiser vi på fjellet for alpine aktiviteter og langrennseventyr. Ferieplassene er åpne for alle med tilknytning til Bydel Gamle Oslo

Åpne møteplasser -

Frigo har to åpne møteplasser. På Rudolf Nilsens Plass, i parken ved Vahl skole har FRIGO en bod som er bemannet med miljøarbeidere som setter igang aktiviteter i parken og låner ut gratis sportsutstyr. På vinteren er det skøyteis og da fylles  boden opp med skøyter og hjelmer til gratis utlån. Frigo har også en åpen møteplass på skateparken på Jordal. Der lånes det ut gratis sparkesykler, skateboard & rulleskøyter. Det er også muligheter til å jobbe litt i verkstedet å mekke litt på skateboard, rulleskøyter eller sparkesykler. 

Gjennom alle disse forskjellige aktivitetene prøver vi å utgjevne sosiale forskjeller og barnefattigdom, vi ønsker å gi gode erfaringer med idrett og friluftsliv, vi er en arena for integrering og ønsker å fremme et aktivt liv og god helse.

Vårt motto er: 

Aktiv - Trygg - Glad

 

Besøk hjemmesiden: https://www.frigo.no/nyheter.html